Recept: Losos s kořenovou zeleninou  

20170409_114031 (1)

Losos je skoro kulinářsky nejpopulárnější mořská ryba a chutná v různých podobách. A kořenová zelenina zase patří neodmyslitelně české kuchyni. Lososa bez kůže osolíme, posypeme drceným oregánem a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli nasáknout kořením. Poté ho pečeme na pečícím papíru nebo vymazaném plechu asi 25 až 30 minut při teplotě 180 °C. Kořenovou zeleninu, mrkev, celer a petržel nakrájíme na malé kousky a spolu s nasekanou cibulí ji dáme podusit na rozpuštěném másle. Asi po 10 minutách přidáme na malé kousky nakrájenou kedlubnu a zelené bylinky – nejlépe petržel nebo libeček. Podlijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme vařit. Na malém rendlíku rozpustíme máslo a s moukou připravíme jíšku. Když je zelenina měkká, slijeme zbývající vodu, přidáme jíšku a krátce osmažíme. Na konec kápneme trochu citronu nebo limetky.

 

Bookmark the permalink.

3 Comments

  1. Identify Amoxicillin 250 Mg Cialis 10 Opiniones online pharmacy Vente De Kamagra

  2. Comment Acheter Le Cialis cialis Female Viagra Buy Buy Prescription Drugs From India

  3. Online Doctor Prescription Adderall viagra Propecia Oily Skin Levitra Reimport Viagra Levitra Cialis Online

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>