Recept: Losos s kořenovou zeleninou  

20170409_114031 (1)

Losos je skoro kulinářsky nejpopulárnější mořská ryba a chutná v různých podobách. A kořenová zelenina zase patří neodmyslitelně české kuchyni. Lososa bez kůže osolíme, posypeme drceným oregánem a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli nasáknout kořením. Poté ho pečeme na pečícím papíru nebo vymazaném plechu asi 25 až 30 minut při teplotě 180 °C. Kořenovou zeleninu, mrkev, celer a petržel nakrájíme na malé kousky a spolu s nasekanou cibulí ji dáme podusit na rozpuštěném másle. Asi po 10 minutách přidáme na malé kousky nakrájenou kedlubnu a zelené bylinky – nejlépe petržel nebo libeček. Podlijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme vařit. Na malém rendlíku rozpustíme máslo a s moukou připravíme jíšku. Když je zelenina měkká, slijeme zbývající vodu, přidáme jíšku a krátce osmažíme. Na konec kápneme trochu citronu nebo limetky.

 

Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>