Ke slunci: Vepřová panenka se švestkovou omáčkou a kuskusem

IMG_20170327_185333_615

Začneme přípravou omáčky. V hrnci rozpustíme 3 lžíce másla, přidáme zavařené švestky (ideálně dle starých receptů nepoužívajících umělé konzervanty), nebo švestkové klavely. Přidáme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat a trochu povaříme. Poté přidáme hrnek vody a svaříme tak, aby omáčka zredukovala svůj objem a zhoustla. Během toho přidáme tymián, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme trochu slivovice a krátce povaříme, aby se odpařil alkohol, a zjemníme několika lžícemi smetany.

Vepřovou panenku očistíme a zbavíme blan, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem rozmíchaným s provensálským kořením. Zprudka osmahneme ze všech stran na pánvi a vložíme do máslem vymazané zapékací misky. Pečeme v troubě na 180 °C asi 20 minut, délku pečení přizpůsobte tomu, jak moc propečené maso preferujete.

Kuskus připravte podle návodu, jako tajný typ ho můžete zpestřit tím, že v malém rendlíku na olivovém oleji osmažíte nadrobno nakrájená čerstvá a sušená rajčata a tuto směs do kuskusu během jeho přípravy vmícháte.

Bookmark the permalink.

Jeden komentář

  1. viagra buy manchester
    generic viagra
    viagra sale online australia

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>