Nebojte se lasagní

20170312_111751

S návratem jara a slunečních dní, člověk podvědomě začíná vyhledávat poněkud lehčí jídla, než je zabíjačka nebo svíčková, a italská kuchyně je jasnou volbou. Ve srovnání s přípravou ostatních druhů italských těstovin, vypadají lasagne náročně, ale je to jen zdání. Prodávané plátky těstovin na lasagně většinou nepotřebují žádné vaření, ale pokud kupujete poprvé, raději si tuto informaci na obalu ověřte.

A nyní k vlastnímu receptu, nakrájenou cibulku osmažíme na olivovém oleji, přidáme mleté maso a osmažíme ho tak, aby se zcela oddělilo. Potom přidáme nakrájená rajčata, olivy a další zeleninu. V jejím výběru se meze představivosti nekladou, řiďte se zkrátka tím, co máte rádi. Vše prosmažíme, osolíme, opepříme, a pokud nemáte čerstvou bazalku, je čas na přidání drcené. Podle potřeby mírně podléváme vývarem.

Po chvíli přidáme šťávu z pasírovaných rajčat, doporučujeme nešetřit ani na její kvalitě ani na množství. Na závěr přidáme listy čerstvé bazalky.

Zapékací misku vymažeme máslem, poté na dno rozetřeme trochu směsi, na ní naklademe první vrstvu lasagní. Dáme další vrstvu směsi, na ní nastrouháme trochu sýra, následuje další vrstva těsta lasagní a postup opakujeme. Končíme vrstvou směsi, kterou pokryjeme vrstvou strouhaného sýra.

Pečící misku překryjeme alobalem a dáme péci na 30 minut do rozehřáté trouby (230-250 °C), poté alobal odstraníme a pečeme ještě asi 5 minut.

Podáváme ozdobené lístkem bazalky.

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. cialis canada buy
    order cialis
    order cialis viagra

  2. order viagra internet
    viagra 100mg
    buy viagra online usa

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>