Upečte si svatomartinskou husu

20161109_103328

Období kolem sv. Martina je spojeno s mnohými pranostikami – asi nejznámější je ta, že sv. Martin přijede na bílém koni. Mnozí z nás oslavují tento svátek tradiční pochoutkou na stole – tzv. Svatomartinskou husou. Až ji budete konzumovat, podívejte se, kolik má podkožního tuku a jak tvrdé jsou její kosti – pokud je sádla málo, bude mírná zima, naopak, pokud ho bude hodně, bude zima pořádně dlouhá a mrazivá.

Recept na křupavou husu:

  • Husu nakmínujeme a osolíme
  • Do husy nandáme hrušky, jablka, švestky nebo jiný oblíbený druh ovoce
  • Vložíme do trouby a pečeme pozvolna při teplotě do 130 °C až 8 hodin
  • Husu několikrát otočíme, zhruba v půlce pečení přidáme majoránku, rozmarýn a pelyněk
Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>