Recept – polévka z kotrče

Kotrč kadeřavý není úplně běžná houba, kterou by lidé v lese sbírali, přesto, když ho najedete, má to hned dvě výhody: první z nich je ta, že máte hned plný košík, druhou pak to, že si můžete udělat vynikající polévku.

Při její přípravě nejprve dobře očistěte a propláchněte Kotrče a rozdělte jej na menší kousky.

Poté ve větším hrnci rozpusťte máslo, zpěňte na něm cibulku a přidejte nastrouhanou bramboru a mrkev. Vše orestujte.

Přidejte lžíci hladké mouky a dobře promíchejte. Potom přidejte Kotrč do hrnce a vše smažte za stálého míchání. Kotrč pustí hodně vody a současně zredukuje svůj objem, proto se nebojte, že jej do hrnce dáváte velké množství.

Dobře osmahněte a nechte podusit.kotrc

Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>